HOME OVER ONS BEDRIJF SERVICE & FAQ CONTACT AANBIEDINGEN

ZOEKEN

  Geerling evenementen & Artiestenburo :: alles op evenementengebied ::  nederlands grootste aanbieder van artiesten decor attracties en faciliteiten

    :: BOEKINGS INFO ::

1975.00 excl BTW
incl geluid tot ca 300 personen
 
optreden 30 minuten
::::::::::::::::::::::::::::::

------------------------------

HOE BOEKT U BIJ ONS ?

-------------------------

KIJK OOK EENS BIJ ONZE AANBIEDINGEN

IN THE PICTURE

   All Rights Reserved 2010 Geerling-evenementen SAN-v.o.f.

Design butterfly in a wwweb

www.geerling-evenementen.nl

------

:: BOEKINGEN::

Geerling evenementen & artiesten
tel 075 614 74 71 / 043 601 0345
fax 075 614 74 72 / 043 601 6252
info@geerling-evenementen.nl
stuur een mail..

DAAROM BOEKEN BIJ GEERLING EVENEMENTEN & ARTIESTEN  :

  • Boeken bij een van de betrouwbaarste buro's
  • Gratis advies en vrijblijvende offertes
  • de eerlijkste en daarom zichtbare  prijzen
  • wij zijn een onafhankelijk buro
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • professionele artiesten en faciliteiten
  • zekerheid van kwaliteit en prijsverhouding
  • vervanging bij ziekte e.d.
  • een groot bestand met eigen artiesten, dus minder betalen !
  • geen zorgen over onaangename verrassingen m.b.t. loonheffingen e.d. Wij zijn uiteraard inhoudingsplichtig.

 

BOEKINGEN OF INFO OVER HET BOEKEN OF INHUREN VAN

MIEKE

MIEKE, - en dat ene woordje is voldoende. Het roept een wereld van herinneringen op. Herinneringen aan vooral de jaren zeventig van de vorige eeuw wanneer MIEKE officieel de showbusiness binnenstapt aan de hand van de zanger, componist-tekstschrijver en producer Vader Abraham (bij de burgerlijke stand bekend als Pierre Kartner). Het is dan 1973 om precies te zijn en de in vriendelijk Vlaanderen geboren en getogen MIEKE GIJS telt zestien lentes.

MIEKE. Het zingen zit haar in het bloed. Tussen haar twaalfde en veertiende jaar heeft ze aan meer dan honderd zangwedstrijden en talentenjachten deelgenomen en is ze in vele gevallen vooraan geëindigd. Op zondagmiddagen klinkt haar stem geregeld in Belgische feestzalen, waar een jong publiek haar op handen draagt. Maar het wordt pas echt menens nadat Pierre Kartner haar tijdens een voorstelling van de Vader Abraham Show heeft ontdekt. Niet lang daarna debuteert MIEKE op single met 'Wat een prachtige dag', de met Vader Abraham als duet uitgebrachte Nederlandstalige versie van 'What a wonderful world', de wereldhit van Louis Armstrong.

Dat is nu dertig jaar geleden. Dertig jaar - een flits in de wereldgeschiedenis, maar een bijzonder lange periode in de historie van de altijd in beweging zijnde lichte muze. Er is in de afgelopen dertig jaar in de wereld van muziek en showbusiness veel gebeurd, veel veranderd ook. Maar MIEKE behoort tot de artiesten die recht overeind zijn gebleven. En viert 30 JAAR MIEKE met een nostalgische theatershow waarmee ze door Vlaanderen en Nederland toert. Een show die niet alleen sprankelt van auditieve herinneringen aan haar liedjes, maar die bovendien met veel beeldmateriaal leven en loopbaan van MIEKE onderstreept.

Maar we gaan nog even terug in de tijd. Terug naar 'Wat een prachtige dag', het liedje dat voor muzikale MIEKE een kleurrijke stoet van successen inluidt.Met hits waarvan vooral 'Een kind zonder moeder' (1974), 'Mijn beste vriendin'(1975), 'Zomertijd'(1975, een duet met Vader Abraham), 'Charlie Chaplin'en 'Als ik jou niet had' (1981) nog altijd niet zijn vergeten. En over hits gesproken, bij een terugblik op de vele successen van MIEKE mag zeker 'Het leger van werkelozen' niet onvermeld blijven. De als duet met Vader Abraham opgenomen en vele jaren zeer moeilijk verkrijgbare top 10 hit heeft destijds nogal gezorgd voor de nodige opschudding. Het gerucht wil zelfs dat Pierre Kartner er bij de platenmaatschappij op heeft aangedrongen om de originele opnameband te vernietigen. Ook MIEKE was niet gelukkig met het nummer, maar begrijpt wel dat het niet mag ontbreken in het repertoire van het dubbelalbum dat haar jubileum een bijzondere glans geeft.

Na haar jaren met Pierre Kartner werkt MIEKE samen met o.a. Dries Holten en maakt ze plaatopnamen met prominente artiesten zoals Dennie Christian en Freddy Breck. Plaat na plaat wordt goud en behalve in Vlaanderen werkt MIEKE steeds vaker in Nederland, al huilt haar hart wanneer ze voor een optreden haar gezin met de in 1984 geboren zoon Bart achter moet laten. Op een gegeven moment besluit de zangeres dan ook om zich opnieuw wat meer op Vlaanderen te concentreren. Niet zonder succes, want na het hitsucces van'Vlinders in je buik' weet iedereen dat in België de ster van MIEKE onverminderd blijft stralen.

Is het in eerste instantie haar oudere repertoire waar het publiek steeds naar vraagt, tegen het einde van de jaren tachtig begint de zangeres langzaam maar zeker te denken aan het vernieuwen van haar songbook. En heeft daar nog steeds geen spijt van.

In 1993 waagt ze haar kans om aan het Eurovisiesongfestival deel te nemen, maar ondanks de opvallende uitvoering van 'Waarom zou er vrede zijn' verdwijnt het liedje spoedig achter de horizon. 'Misschien is het nummer wel iets te mooi…', oordeelt een muziekjournalist.

MIEKE zit echter niet bij de muzikale pakken neer en besluit samen met haar producer Marc de Coen eind 1994 het prachtige 'Laat me alleen' te vereeuwigen. Wanneer echter haar man Hugo op 1 januari 1995 overlijdt laat ze de plaat onmiddellijk uit de winkels halen. Ze stopt met optredens, probeert de showwereld te vergeten en trekt zich terug in haar fraaie woning - een tussen Hasselt en Antwerpen gelegen oude boerenhoeve. Het bloed kruipt op een gegeven moment waar het niet gaan kan en hoewel ze nog niet denkt aan optredens, voelt ze er in 1997 wel voor om een album te maken met Nederlandstalige bewerkingen van hoogtepunten uit het songbook van de Amerikaanse countryartieste Dolly Parton. Een herinnering aan het album 'MIEKE zingt Dolly Parton' reist mee op bijgaand jubileumalbum - een duet met Edward Reekers, 'Voor altijd samen', voor de gelegenheid van een Nederlandse tekst voorzien door Willem Gunneman.

De klinkende comeback van MIEKE begint echter in het begin van de nieuwe eeuw, in 2001. Met haar single 'Zoiets als liefde' behaalt ze moeiteloos de muzikale voorpagina's, wordt een veelgevraagde gast in verschillende programma's van radio en televisie en krijgt niet lang daarna - gelukkig! - ook weer zin in zaaloptredens. Nu MIEKE eind 2004 het dertigjarig artiestenjubileum viert, is dat reden voor een aantal feestelijke bedrijvigheden. Zo heeft de TROS de toezegging gedaan voor een televisiespecial, is MIEKE druk in de weer met de theatershow waarmee ze Vlaanderen en Nederland doorkruist én verschijnt een blijvende en tastbare herinnering aan 30 JAAR MIEKE met het zeer zorgvuldig en met veel vakmanschap door Dennis Erhardt en Mieke samengestelde dubbelalbum dat het complete hitoverzicht presenteert van de sympathieke zangeres. Een album met als verrassende finale: drie nieuw opgenomen nummers, ingeluid door 'In een wereld zonder jou', gevolgd door 'Daarom stuur ik jou een engel', de Nederlandstalige bewerking van 'Ich schicke dir jetzt einen Engel' (succes van de populaire Duitse zangeres Michelle) én de Nederlandstalige versie van het door de jaren heen geliefde Spaanse lied 'Camino Verde'.

30 JAAR MIEKE. Ze zijn ómgevlogen, maar tienduizenden fans in Vlaanderen en Nederland kijken nu al reikhalzend uit naar een volgend jubileum!

2005 : Mieke is de laatste jaren en maanden weer wekelijks te zien op grote festivals door heel Nederland en in de verschillende TV shows en praatprogramma's bij onze Noorderburen. Op vraag van vele kijkers in Nederland werd het liedje "BOOM BANG-A-BANG" - waarmee de zangeres Lulu in 1969 het Eurovisie Songfestival won - er op single uitgebracht. Zou het verleden zich herhalen en komt Mieke langs Nederland weer de Belgische hitparades binnen ? Het lijkt een deja-vu te zijn want deze week staat "Boom bang-a-bang" al genoteerd in verschillende Nederlandse charts. In ieder geval ligt de nieuwe single vanaf 25 mei ook in de Vlaamse platenwinkels.

2007 : Mieke zet de kroon op haar carrière : Vliegen als een vogel - het album Mieke heeft het album gemaakt dat ze altijd al in zich droeg. Op het ritme van de wals zingt ze liedjes over liefde en het leven, klassiekers uit de countrymuziek, covers van Lulu en Bryan Adams maar ook nieuwe nummers die door een groep uitgelezen muzikanten met veel liefde en vakmanschap werden ingespeeld. Voor het eerst heeft Mieke een groot deel van de teksten ook zelf geschreven. En kon ze zich een betere producer wensen dan Marc de Coen, haar eigen man en de drijvende kracht van het gelijknamige theaterbureau? Mieke is nooit helemaal weggeweest. Vooral in Nederland lijkt het publiek na al die jaren nog altijd niet op haar uitgekeken en blijft ze een graag geziene gast op televisie en in het concertcircuit. Maar haar repertoire verdiende een upgrade. Er zijn al zo weinig goeie zangeressen in de lage landen, laten we die dan ook koesteren. Berk Music gelooft in het gerijpte talent van Mieke en ondersteunt de nieuwe plaat met professionele middelen. Maar het zijn toch de liedjes die het 'm zullen doen. Geen hoempapa en toch meezingmuziek. Geen schlagers en toch Nederlandstalig. Composities die Mieke op het lijf geschreven zijn, afgewisseld met sprankelend vertaalde covers. Als het Nederlandstalige lied dan toch een heropleving kent, laat Mieke daar dan een boegbeeld van zijn. Wat ze trouwens altijd geweest is.

Juni 2007 : de DVD "Vliegen als een vogel" wordt ingeblik. Haar Nederlandse platenfirma Berk deed het voorstel om de DVD op te nemen in Aruba, Bonaire en Curaçao of tijdens een cruise in de Caribische zee. Ondanks dit geweldig voorstel koos Mieke toch voor de mooie plaatsjes in haar eigen Vlaanderen. "Ik vind dat we trots moeten zijn op ons mooi en gevarieerd landschap met zijn historische en landelijke pracht"- aldus Mieke. Het wijngoed "ten Kapittelberg" in Herselt, "de kastelen van de Merode" in de omgeving van Westerlo, "De abdij van Averbode" en de "prachtige bossen van Blauberg" zijn enkele plaatsjes die tot de verbeelding spreken en die aan bod komen in de nieuwe DVD van Mieke die vanaf oktober in de Nederlandse handel verkrijgbaar is. In Vlaanderen zal de DVD tijdens de jaarwisseling uitgebracht worden. De Nederlandse filmploeg was onder de indruk van ons Vlaanderen dat toch maar op enkele kilometers van hun zuidergrens ligt. Zo zie je maar dat we complexloos ons mooie Vlaanderen mogen promoten !!

 

Wat de optredens betreft zijn er verschillende mogelijkheden;

·       Normale avondoptredens (30 à 40 minuten met MD)

·       Senioren : middagprogramma (2x40 minuten met zanger pianist)

·       De combinatie met Dennie Christian blijft natuurlijk altijd mogelijk.

·       Aangepast programma voor privé feesten (huwelijksverjaardagen....)

 

prijs
1975.00 excl BTW
incl geluid tot ca 300 personen
tijd

30 minuten

prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en typfouten

 

 

:: Keuzemenu ::

ZOEKEN IN DEZE SITE OP TREFWOORD

WIST U DAT U BIJ ONS COMPLETE KANT EN KLARE FEESTEN KUNT BESTELLEN ? Wij leveren u compleet verzorgde feesten op elke locatie in Nederland en Belgie in ieder thema en voor elk budget!  
 
 
 

 

 

 

 
 
alle genoemde prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van wijzigingen en/of typefouten. Alle prijzen zijn excl BTW tenzij anders aangegeven.
Op alle diensten en leveringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind u hier en op www.voorwaarden.net  * Wij zijn ingeschreven bij de KvK onder nummer 35023498
Inhoudingsplichtigenverklaring 131/2006/010