HOME OVER ONS BEDRIJF SERVICE & FAQ CONTACT AANBIEDINGEN

ZOEKEN

  Geerling evenementen & Artiestenburo :: alles op evenementengebied ::  nederlands grootste aanbieder van artiesten decor attracties en faciliteiten

    :: BOEKINGS INFO ::

3230.00 excl BTW
incl geluid tot ca 300 personen
 
optreden 30 minuten
::::::::::::::::::::::::::::::

------------------------------

HOE BOEKT U BIJ ONS ?

-------------------------

KIJK OOK EENS BIJ ONZE AANBIEDINGEN

IN THE PICTURE

   All Rights Reserved 2010 Geerling-evenementen SAN-v.o.f.

Design butterfly in a wwweb

www.geerling-evenementen.nl

------

:: BOEKINGEN::

Geerling evenementen & artiesten
tel 075 614 74 71 / 043 601 0345
fax 075 614 74 72 / 043 601 6252
info@geerling-evenementen.nl
stuur een mail..

DAAROM BOEKEN BIJ GEERLING EVENEMENTEN & ARTIESTEN  :

  • Boeken bij een van de betrouwbaarste buro's
  • Gratis advies en vrijblijvende offertes
  • de eerlijkste en daarom zichtbare  prijzen
  • wij zijn een onafhankelijk buro
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • professionele artiesten en faciliteiten
  • zekerheid van kwaliteit en prijsverhouding
  • vervanging bij ziekte e.d.
  • een groot bestand met eigen artiesten, dus minder betalen !
  • geen zorgen over onaangename verrassingen m.b.t. loonheffingen e.d. Wij zijn uiteraard inhoudingsplichtig.

 

BOEKINGEN OF INFO OVER HET BOEKEN OF INHUREN VAN

PETER KOELEWIJN

Peter Koelewijn is geboren in Eindhoven. Na de Mulo en de HBS ging hij aanvankelijk werken als journalist bij de lokale krant, maar in de tussentijd begon hij zich al toe te leggen op de muziek. Peter Koelewijn introduceerde, samen met zijn groep, onder de naam Peter en zijn Rockets de Nederlandstalige rock 'n roll met het nummer Kom van dat dak af, dat uitkwam in 1959 en een enorm succes werd in België en Nederland.

Het refrein van dat lied was:

Kom van dat dak af,
'k waarschuw niet meer,
Nee, nee, nee, nee, nee, nee, van dat dak af
dit was de laatste keer
De volgende jaren brengen Peter en zijn Rockets verschillende rock 'n roll singles uit, waaronder een single met de ook uit Eindhoven afkomstige Anneke Grönloh. Peter Koelewijn ging zich al snel toeleggen op het produceren van platen van andere artiesten. Bekende artiesten waarvan hij de muziek produceerde in die tijd zijn onder meer: Q65 (You're the Victor), Armand (En nou ik), Connie Vandenbos (Ik ben gelukkig zonder jou), Bonnie St. Claire, Egbert Douwe (Kom uit de bedstee mijn liefste), Ronnie en de Ronnies (Beestjes) en het Lowland Trio. Met Johan Cruyff maakte Peter Koelewijn de plaat Oei oei oei, dat was me weer een loei.

Radio Veronica-diskjockey Joost den Draaijer maakte samen met Polydor-baas Freddie Haayen en Koelewijn onder de naam De Praatpalen de hitsingle "Ome Sjakie". In de lente van 1969 volgde nog "Maar dan kom ik". In de lente van 1970 nam de destijds in dienst van de VPRO zijnde Den Draaijer nogmaals met Haayen en Koelewijn onder de naam "The Freddies" een nummer op, "Comedy is over now", dat één week op 40 in de Veronica Top 40 mocht staan.

Radio Veronica-diskjockeys Lex Harding, Rob Out en Jan van Veen vormden het trio Los Piratos dat in december 1969 een alarmschijf en een minihit scoorde met "Wij zijn piraten", een cover van het nummer "Na na na hey hey kiss him goodbye" van Steam. De song verscheen nogmaals op single in 1971, ingezongen door Koelewijn en toen geheten "Na na na hey hey" van Tribune, en nogmaals uitgebracht als "Whoopy whistle" van Los Piros.

Na enkele jaren als producent en diskjockey te hebben gewerkt, begon Peter Koelewijn in 1970 ook weer met het opnemen van muziek met zijn Rockets (in een nieuwe samenstelling). Allereerst kwam het nummer Kom van dat dak af opnieuw uit. Andere succesvolle singles uit deze periode zijn Mij oh mij, Robbie, Veronica Sorry (met hulp van Piet Souer) en Angeline, m´n blonde sexmachine. Maar naast zanger bleef Peter Koelewijn ook producent en zelfs tijdelijk diskjockey bij Radio Luxemburg. Hij produceerde voor onder meer Ria Valk, Nico Haak, Willeke Alberti, Bonnie St. Claire, Herman van Keeken, Louis Neefs en Ronnie Tober.

Eind jaren '70 begon Peter Koelewijn zijn eigen platenmaatschappij, Born Free. Onder dit label bracht hij in deze periode platen uit als KL 204 (Als ik God was) en Je wordt ouder pappa. Ook start Peter Koelewijn met zijn eigen meidengroep Babe, die veel hits weet te scoren. Met de artiesten die onder Born Free vielen (naast Peter Koelewijn zelf onder andere Rob de Nijs en Saskia en Serge) nam hij het nummer Een heel gelukkig Kerstfeest op. Peter Koelewijn hield Born Free echter al weer snel voor gezien, en begon als manager van artiesten. In deze periode werkte hij onder meer kort samen met Hans van Hemert (bekend van onder meer Luv').

In 1981 begon Peter Koelewijn weer op te treden met een begeleidingsband. Hij nam enkele platen op, waarvan Klap maar in je handen de nummer 1-positie haalde in de Nederlandse hitparade. Behalve sololiedjes scoorde hij ook enkele hits met Marga Bult, die bij Babe had gezongen en voor wie hij enkele jaren later het nummer Rechtop in de Wind zou schrijven, waarmee ze vijfde werd op het Eurovisie Songfestival (1987). In 1985-'86 is hij een half jaar lang weer DJ bij de KRO op Radio 3. In 1989 scoorde Peter Koelewijn voor de vierde keer een hit met Kom van dat dak af, deze keer met de Nederlandse rappers MC Miker G & DJ Sven.

Begin jaren '90 scoorde Peter Koelewijn als producent een nummer 1 hit met het nummer Als Dick me hullep nodig heb van Johan & de Groothandel. In 1995 scoorde hij onder de naam Gompie een nummer 1 hit met Alice, who the fuck is Alice. Op het producentenvlak is Peter Koelewijn succesvol met onder andere Grant & Forsyth, Lee Towers en de Belgische artiesten Helmut Lotti, Lisa del Bo en Michael Junior.

Anno 2004 zit Peter Koelewijn onder meer in het bestuur van de Stichting Conamus en Stemra. Met de Rockets in de bezetting van de jaren '70 treedt hij weer op.

 

prijs
3230.00 excl BTW
incl geluid tot ca 300 personen
tijd

30 minuten

prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en typfouten

 

 

:: Keuzemenu ::

ZOEKEN IN DEZE SITE OP TREFWOORD

WIST U DAT U BIJ ONS COMPLETE KANT EN KLARE FEESTEN KUNT BESTELLEN ? Wij leveren u compleet verzorgde feesten op elke locatie in Nederland en Belgie in ieder thema en voor elk budget!  
 
 
 

 

 

 

 
 
alle genoemde prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van wijzigingen en/of typefouten. Alle prijzen zijn excl BTW tenzij anders aangegeven.
Op alle diensten en leveringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind u hier en op www.voorwaarden.net  * Wij zijn ingeschreven bij de KvK onder nummer 35023498
Inhoudingsplichtigenverklaring 131/2006/010