HOME OVER ONS BEDRIJF SERVICE & FAQ CONTACT AANBIEDINGEN

ZOEKEN

  Geerling evenementen & Artiestenburo :: alles op evenementengebied ::  nederlands grootste aanbieder van artiesten decor attracties en faciliteiten

    :: BOEKINGS INFO ::

prijs is op aanvraag.
optreden is met band op basis van 60 minuten
 
::::::::::::::::::::::::::::::

------------------------------

HOE BOEKT U BIJ ONS ?

-------------------------

KIJK OOK EENS BIJ ONZE AANBIEDINGEN

IN THE PICTURE

   All Rights Reserved 2010 Geerling-evenementen SAN-v.o.f.

Design butterfly in a wwweb

www.geerling-evenementen.nl

------

:: BOEKINGEN::

Geerling evenementen & artiesten
tel 075 614 74 71 / 043 601 0345
fax 075 614 74 72 / 043 601 6252
info@geerling-evenementen.nl
stuur een mail..

DAAROM BOEKEN BIJ GEERLING EVENEMENTEN & ARTIESTEN  :

  • Boeken bij een van de betrouwbaarste buro's
  • Gratis advies en vrijblijvende offertes
  • de eerlijkste en daarom zichtbare  prijzen
  • wij zijn een onafhankelijk buro
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • professionele artiesten en faciliteiten
  • zekerheid van kwaliteit en prijsverhouding
  • vervanging bij ziekte e.d.
  • een groot bestand met eigen artiesten, dus minder betalen !
  • geen zorgen over onaangename verrassingen m.b.t. loonheffingen e.d. Wij zijn uiteraard inhoudingsplichtig.

 

BOEKINGEN OF INFO OVER HET BOEKEN OF INHUREN VAN

MARCO BORSATO

Marco Roberto Borsato werd geboren op 21 december 1966 in Alkmaar. Zijn ouders Roberto en Mary Borsato schonken het jaar erop het leven aan Armando en enkele jaren later maakte Sylvana het gezin compleet. Het huwelijk hield echter geen stand. De Italiaanse Roberto verhuisde terug naar zijn geboorteland Italië en Mary en de kinderen bleven in Alkmaar. Alle zomervakantie's zat Marco met zijn broer en zus in Italië, waar hij met warme gevoelens aan terugdenkt. De scheiding van zijn ouders heeft geen grote littekens achtergelaten. Marco: "Mijn ouders hebben altijd goed contact gehouden. We hadden het niet breed, maar mijn moeder kon van alles iets maken. Mijn moeder was eigenlijk vader en moeder tegelijk. Ik heb een hele fijne en ook zorgeloze jeugd gehad."

Op zijn twaalfde besloot Marco dat hij kok wilde worden. In een etalage had hij een kokspak gezien en vond dat zo prachtig, dat hij net zo lang een zelf gecomponeerd lied voor zijn moeder zong tot hij het kreeg. "Ik wil een kokspak, ik wil een kokspak, ik wil een kokspak en wel meteen!" Op de LTS in Alkmaar specialiseerde hij zich in 'consumptieve technieken' en in het weekend werkte hij in een restaurant. Aansluitend volgde hij een opleiding in Amsterdam aan de Brood- en Banketbakkersvakschool Sint Hubertus.

Terugkijkend kun je zijn carrière in twee delen splitsen. Het begon allemaal in 1990 met het winnen van de Soundmixshow, waar Marco een overtuigende Billy Vera wist neer te zetten met het liedje ‘At this moment'. Vele optredens en enkele Italiaanse singles volgden en ook drie Italiaanstalige albums, maar het grote succes bleef vooralsnog uit. Dit veranderde volledig toen Marco in 1994 zijn eerste Nederlandstalige single ‘Dromen zijn Bedrog' uitbracht. In no time veroverde hij de top 40 om vervolgens stevig op de eerste plaats te blijven staan voor dertien weken, een nieuw record! De tweede single van het album ‘Marco' haalde ook de eerste plaats en inmiddels heeft Marco elf nummer 1 hits op zijn naam staan, waarbij de laatste zes singles die hij uitbracht allemaal op die felbegeerde eerste positie belandden.

Er verschenen meer albums en meer singles, iedere keer tot stand gebracht door hetzelfde succesvolle team mensen waar Marco inmiddels al vele jaren mee samenwerkt. Deze succesvolle creatieve formule, in combinatie met innovatieve marketing technieken en het feit dat Marco een geboren entertainer is, leidde van het ene platina album naar het ander.

Vanaf 1997 begon Marco met touren en de concertreeks in de vele theaters werd afgesloten met veertien uitverkochte concerten in het Rotterdamse Ahoy'. Dit was nog niet eerder gebeurd in ons landje, en daarmee zette Marco een nieuwe trend in muziekminnend Nederland. Inmiddels heeft Marco zichzelf keer op keer overtroffen door o.a. als eerste Nederlander drie dagen op een rij in de Rotterdamse Kuip te staan in 2002 en in 2004 er zelfs zes dagen van te maken! Het Sportpaleis in Antwerpen (16.000 mensen!) bezocht Marco in deze perioden ook met respectievelijk 6 en 10 shows en in 2005 zelfs 13 uitverkochte optredens. Een eenvoudig rekensommetje leert ons dat Marco inmiddels 9 keer in de Kuip heeft gestaan, 30 keer het Sportpaleis op zijn grondvesten heeft laten schudden en ruim 20 keer Ahoy' plat heeft gespeeld. Ook alle theaters van Nederland hebben kennis mogen maken met Marco. In 2006 startte Marco met Symphonica in Rosso, waarbij hij 10 dagen in het Arnhemse Gelredome schitterde. Heel Arnhem kleurde rood en wekenlang is de Gelderse hoofdstad in de ban van Borsato geweest. Maar liefst één op de vijftig Nederlanders bezocht dit muzikale spektakel vol passie! Zelfs de meest sceptische critici moesten toegeven: ‘Marco is de Meester!'

Marco kiest nooit voor platgetreden paden en is altijd op zoek naar manieren om zichzelf te overtreffen en uit te dagen. In 2004 liet Marco dat opnieuw zien door zijn album exclusief op dvd uit te brengen waarbij ieder liedje voorzien was van een clip, geregisseerd door spraakmakende regisseurs zoals Johan Nijenhuis, Dick Maas en Theo van Gogh. De dvd ‘Zien' was vóór de release al goed voor 320.000 verkochte exemplaren!

Niet alleen de fans zijn enthousiast over Marco's prestaties en overtuigd van zijn kunnen. In 2004 ontving Marco een hoge Koninklijke Onderscheiding. Het was Burgermeester Ton van de gemeente Blaricum die hem vertelde dat het Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd had hem te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau!

"In de afgelopen jaren heeft Marco talloze onderscheidingen en prijzen gewonnen. "Hij heeft iedere TMF Award voor Beste Zanger Nationaal gewonnen, maar ook o.a. een Lifetime Achievement Award en Artist of the Decade Award. In België mocht hij zowel in 2004 als in 2005 de TMF Award voor Beste Zanger Internationaal mee naar huis nemen, waarbij hij artiesten als Robbie Williams en Justin Timberlake achter zich liet. In 2007 heeft Marco bewust een stap opzij gedaan door zich niet verkiesbaar te stellen voor nieuwe edities van de TMF Award als Beste Zanger. TMF heeft in overleg daarop besloten een speciale Borsato TMF Award in het leven te roepen, waarbij nieuw talent door Marco genomineerd wordt. Op deze manier hoopt Marco dat ook andere talentvolle artiesten in aanmerking kunnen komen voor een TMF Award.

In 2006 stond Marco centraal tijdens het Radio 2 Gala. Voor zijn gehele repertoire ontving Marco de Radio 2 Zendtijdprijs en diverse artiesten uit binnen- en buitenland eerden hem door een Borsato-song ten gehore te brengen. De prestigieuze award ontving Marco uit handen van de legendarische Italiaanse zanger en songwriter Ricardo Cocciante.

Sinds 1998 is Marco de zeer toegewijde ambassadeur van War Child. Met zijn documentaires, fotoreportages, interviews en lezingen vraagt hij op een unieke manier aandacht voor deze unieke stichting. Ook tijdens zijn concertreeksen vraagt Marco altijd aandacht voor het werk van War Child voor kinderen in oorlogsgebieden.

In 2007 heeft Marco een kleine stap terug gedaan om zijn vrouw Leontine Borsato-Ruiters de ruimte te geven haar werk als actrice weer op te pakken en concentreerde hij zich op de zorg voor zijn kinderen Luca (1998), Senna (2002) en Jada (2003). Wel was hij de headliner op VTM Live in Gent, een nieuw, uiterst succesvol popfestival in België.

Tevens verscheen er in november in beperkte oplage een verzamelbox met daarin vijf albums. Marco's favoriete liedjes, nooit uitgebrachte songs en unieke live opnamen kun je terugvinden op deze vijf speciaal voor deze box samengestelde cd's.

In 2008 werkte Marco aan een megaproject, het drieluik Wit Licht. Het drieluik bestond uit de film Wit Licht waarin Marco de hoofdrol speelde, het album Wit Licht en de concertreeks Wit Licht.

De film Wit Licht, geregisseerd door Jean van de Velde en opgenomen in Oeganda en Zuid Afrika, betekende voor Marco zijn debuut als acteur. De grote drijfveer voor Marco om Wit Licht te maken was tevens het centrale thema van de film: het geweld waar zoveel kinderen in oorloggebieden onder gebukt gaan. Op 8 december vond de Koninklijke Première plaats in Theater Tuschinski te Amsterdam, waar Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima als eregasten door Marco verwelkomd werden. Vanaf 11 december 2008 was Wit Licht in de bioscoop te zien en binnen twee weken had de film de status Goud verworven. Meer dan honderdduizend bezoekers hadden de gang naar de bioscoop gemaakt om de film te bekijken.

Het album Wit Licht is geïnspireerd op de film. De nummers op dit album geven de emoties en thematieken uit de film weer. Het album haalde Triple Platina, meer dan honderdtachtigduizend verkochte exemplaren. Ook de uitgebrachte singles: ‘Wit Licht', ‘Stop de Tijd' en ‘Dochters' bereikten stuk voor stuk de hoogste positie in de hitlijsten. Met de laatst uitgebrachte single en veertiende #1 hit ‘Dochters' bleek iets bijzonders aan de hand. Als je alle weken dat Marco's veertien #1 hits op de eerste positie hebben gestaan bij elkaar optelt, heeft Marco meer dan zeventig weken op #1 gestaan.

"De Wit Licht Tour in het Gelredome te Arnhem bestond uit acht volledig uitverkochte concerten. Als artiest heeft Marco acht avonden lang alles gegeven en een geweldige performance neergezet."

Daarnaast had hij er voor gezorgd dat de nieuwste technieken op audio- en visueel gebied werden toegepast. Niet alleen de fans, ook de pers was buitengewoon lovend over de bijzondere optredens van Marco en Band. Een uniek verlichte catwalk, een driedimensionaal decor en een waanzinnige lichtshow maakten het muzikale spektakel helemaal af.

prijs
op aanvraag
met band
tijd

60 minuten

prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en typfouten

 

 

:: Keuzemenu ::

ZOEKEN IN DEZE SITE OP TREFWOORD

WIST U DAT U BIJ ONS COMPLETE KANT EN KLARE FEESTEN KUNT BESTELLEN ? Wij leveren u compleet verzorgde feesten op elke locatie in Nederland en Belgie in ieder thema en voor elk budget!  
 
 
 

 

 

 

 
 
alle genoemde prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van wijzigingen en/of typefouten. Alle prijzen zijn excl BTW tenzij anders aangegeven.
Op alle diensten en leveringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind u hier en op www.voorwaarden.net  * Wij zijn ingeschreven bij de KvK onder nummer 35023498
Inhoudingsplichtigenverklaring 131/2006/010